Follow us @

The Towers at Williams Square - Scott + Reid - General Contractors
54713
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-54713,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,scott + reid-ver-1.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_270,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,grid_1300,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

The Towers at Williams Square

Vanderbilt Office Properties, a long-term client, selected Scott + Reid for renovation of their management office and build-out of their newest amenity for The Towers at Williams Square, an iconic four-building complex in the epicenter of Las Colinas.

Essential to the client was providing a multi-functional space that encouraged tenant interaction and relaxation. To achieve this, a 5,000-square-foot tenant lounge was created, providing seating for up to 70 people, multiple televisions, a conference room, full-service bar, fireplace, relaxation seating and a gaming area. Numerous seating styles, from designer lounge chairs to tables to benches, offer a variety of options when lounging or conducting business.

A key focal point is the see-through Opti-Myst electric fireplace. The absence of gas lines in the East Tower required finding a suitable replacement for the desired gas fireplace. Scott + Reid worked closely with the client and architect to investigate options that would achieve the design intent without increasing cost.  Additional unique design elements include imported Italian granite floor slabs, porcelain wood-look tile, stacked stone-wrapped walls, floating oak countertops, a hand-painted backsplash and designer chain curtain which separates various seating arrangements.

Working in occupied spaces presents a unique set of challenges, protecting the safety of building tenants and guests ensuring minimal disruption to their daily business operations. An additional test the project team encountered was managing ceiling heights while working around the East Towers main pressure duct, which runs through the space. An alternate solution for handling the HVAC ductwork was identified, assuring the design intent was realized and the wood beam ceiling feature installed. An added difficulty was finding a way to creatively tie the existing main corridor floor tiles to the new large format tiles. The tile subcontractors were able to repurpose tiles found in a connection tunnel into a transition piece that cleverly joined the different materials and sizes.

The end result accomplished the client’s vision, providing a modern and peaceful area for building occupants to visit and find respite from their day.

Location

5221 North O’Connor Boulevard

Irving, TX 75039

Category

Capital Improvements


Share this project